Shadow Play - A Competition Project for Stuttgart University

Saturday, October 01, 2016

Steven Scott was invited to present a project in the competition for an artwork to be installed in the new building for the Technical Faculty of Stuttgart University (Duale Hochschule Baden-Wurttemberg).

Studio Steven Scott developed a proposition for an integrated light art installation that would inhabit the central atrium of the building, inspired by the play of natural light from the transparent roof above; the structure extended to become an abstract exploration of changing colour and light within the lower floors.

The programme was designed to create spatial and colour combinations that would change slowly over time, not repeating for decades, enhancing the social and working environment for the occupants.

Steven Scott was pleased to be in competition with several important German artists, including the eventual winner Tino Sehgal.